header4

Γευσιγνωσίες του μήνα

Εγγραφή Μέλους

Μεσογειακή Σαλάτα με Φλωμάρια

 

Υλικά (για 3-4 μερίδες)

400γρ. φλωμάρια Λήμνου (μέτρια) ΧΡΥΣΑΦΗ

150γρ. τυρί μελίχλωρο Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗ

100γρ. λιαστές ντομάτες ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

100γρ. σύγκλινο Μονεμβασιάς ΑΝΔΡΟΜΙΔΑ

3 κουταλιές κάπαρη Σαντορίνης SANTO

3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης VASSILAKIS ESTATE

2 κουταλιές ελιές Καλαμών ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ σε ροδέλες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανός

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ.

Κόβουμε το σύγκλινο και το μελίχλωρο σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα με τις ελιές, την κάπαρη και το ελαιόλαδο μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μεσογειακή Ομελέττα

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

6 αυγά βιολογικά ΚΟΚΟΛΑΚΗ από την Κρήτη

4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες

1 κρεμμμύδι ξερό TRINITY FARM κομμένο σε ροδέλες

6 ελιές Καλαμών ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟY σε ροδέλες

150γρ. ντοματίνια

100γρ. τυρί μελίχλωρο ΧΡΥΣΑΦΗ τριμμένο

3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Poliana από Μανάκι Αργολίδας

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι ΚΥΘΗΡΩΝ σε νιφάδες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι. Προσθέτουμε το τυρί και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.

Σερβίρουμε την ομελέτα ολόκληρη ή κομμένη σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.