header4

Γευσιγνωσίες του μήνα

Εγγραφή Μέλους

Τάρτα με κολοκυθάκια και τυριά Λήμνου

 

Υλικά (για μία ταρτιέρα)

3 φλυτζάνια τσαγιού πράσινα κολοκύθια ψιλοτριμμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι TRINITY FARM

2 κ.γ. πολτός σκόρδου ΔΡΙΣΚΑ

4 αυγά βιολογικά ΚΟΚΟΛΑΚΗ από την Κρήτη

100γρ. τυρί καλαθάκι Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗ θρυμματισμένο

100γρ. τυρί κασκαβάλι ΧΡΥΣΑΦΗ τριμμένο

100γρ. τυρί μελίχλωρο ΧΡΥΣΑΦΗ τριμμένο

1/2 φλυτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ΧΑΡΙΣΜΑ» ΚΤΗΜΑ

ΒΑΣΙΛΑΚΗ από το Μιράμπελο Λασιθίου Κρήτης

1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΠΑΝΤΑΖΗ

μυρωδικά εποχής (δυόσμος, άνιθος, μαϊντανός)

αλάτι, πιπέρι 

 

 

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο blender το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τα αναμιγνύουμε μέσα σε ένα μπωλ με τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το ελαιόλαδο, τον πολτό σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.

Παίρνουμε μία ταρτιέρα, τη λαδώνουμε, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ºC για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.